Sunday, June 18, 2017

Hannibal - Bourbon BA


Hannibal - Bourbon BA (Anderson's, Eesti) pdl 0,33 l. alc 10,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Imperial stout", hinnang 81 punkti.

Tootjainfo: "Šokolaadi- ja kohvinootidega raske kehaga magus-mõru tume õlu. Laagerdunud Bourboni vaatides."

Algse joogi kirjelduse leiab siit.

Väikest kasvu pudel, pruulikojale tunnuslikuks kujunenud esipaneel seekord suisa must ja hõbedaste kirjadega. Tumekollane vaht täidab pool klaasi, vajub küll poole võrra õhemaks, kuid siis püsib kork-kindlalt. Õlle värvus - no mihuke saab siis imp-stoudi värvus olla, mu sõbrad?

Aroom. Carrramba. Must. Magus. Mustjas-magus, vaniljene, iiriskommide ja ploomide küllane. Veidi ehk noorepoolne ja rahutu, kippudes nina tsiba torkima alkoholiste nootidega. Kuid oi-kui-palju-lubav. Nagu noor aadlivõsuke või nii. Et kui raisku ei lähe, siis saab tast tubli kuningas. 

Esmamekk on raske. Mitte keeltmurdev, pigem mõnusat siidine, kerge vihjega sametile. Õlijas ja veidi kleepjas. Tumedate rosinate küllane, tumedasilme ja naerulohkudega põskedes. Armas, kuid särtsakas.

Keskmaitses kõditab vanilje kõrval veidi burbooni enda teravust. Kuid vaid veidi, nii nagu noor läbematu mõõgakandja, kes demonstratiivselt oma relvaga vehib ja ootab, et keegi ta lõpuks ometi duellile kutsuks.

Lõppmaitse muutub nüüd juba sulnjaks ja raskeks sametiks. Väärikust ei anna peita. Lastetuba tuleb ka läbi noorusliku nurgelisuse välja. Ploominastoika. Lauanurgale visatud nahkkindad ja pistolet. Sulesaba ripneb kaabult õlani, muutes läbematu noorukinäo pehmeks ning isegi naljakavõitu vurru-udemed mõjuvad omamoodi armsalt. 

Järemaitse. Ohhoo, kuskohast see tõrv nüüd siis? Tuleb välja et me poisi-ohtu aadlivõsuke on juba näinud võitlust ja tundnud püssirohulõhna. See on üks üsna vägev tündritäis vaniljeploome, mis on vähese tõrvaga üle kallatud.

Raske, õlija paletiga; mõõdukalt karboniseerunud ja kleepja paletiga, magusakas-mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-magusaka buketiga Megatasandi rüübe. Jah, nooreke veel teine, sestap on "mega" ehk väikese avansiga antud. Kuid pange ta keldrisse, nii aastaks kuni viieteistkümneks. Ja rääkige siis vanale Gambrinusele, mida te asjast arvate. Mida te TEGELIKULT arvate! Maailmast ja üldse.
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment