Tuesday, July 2, 2019

Cicerone


Cicerone (Purtse, Eesti) pdl 0,33 l. alc 11,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Porter - Baltic", hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb "Porter - Baltic" ja 3,74 punkti

Tootjainfo: "Cicerone on õllekelner ehk õllesommeljee. Selle õlle idee autor on 2018. a Eesti parim õllesommeljee Juks Ojaperv. IBU 60"

Väike purk, koja eksperimentaalidele omane tuukripea sildil sisaldab Juksi nägu :) Sõrmepaksune pruun vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - must. Aroom on õrnalt mõrkjas-magusakas, selle taga on üllatuslikult hästi tunda vee enda profiil.

Emamekk on raskepoolse kehaga ja mõrkjas-magusakas, keeleotsa kuumutav ja kergelt hapukalt röstine. Keskmaitse muutub magusamaks, kakaoseks ja piimašokolaadiseks, huvitaval kombel vähese kamase puudutusega. Lõppmaitse on taas mõrkjam ja hapukam, marjasem ja röstisem, aga ka pisut torkivalt alkoholine. Järelmekk on röstine, kamašokolaadine, kõrvetatud rosinate ja pihlakate segune ja õrnalt brändise õhetusega.

Raske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud buketiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-hapukas-magusaka buketiga VÄGA hea taseme rüübe, ainult et tiba liiga torkivalt alkone. See kraam tahaks veel seista ja järelküpseda.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment