Monday, July 1, 2019

Gimme Danger


Gimme Danger (Põhjala, Eesti) pdl 0,33 l. alc 10,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Imperial" ja hinnang pole välja kujunenud. Untappd ütleb "Gluten-Free" ja 3,65 punkti.


Tootjainfo: "Gimme Danger is a gluten reduced Imperial Stout (abv 10,5%), for those who like to live on the edge.

The beer appears in a dark chocolate hue with a mocha-brown head. Aroma of rich roasted chestnuts and candied dates mingles with toffee. Dark chocolate notes jump out as your glass warms up. Tastewise, sweet cedar wood and toasted bread jumps out first, with a decadent dose of rich dark chocolate coated in treacle. Floral manuka honey is then joined by elegant pecan and a touch of bitterness to balance before rounding out with an assertive malty backbone."

Väike lihtne pudel, silt Põhjala kohta ootamatult-mustlaslikult käratsev-punane, aga vähemalt efektne ja eristuv. Tumekollakaspruun vaht täidab kolmandiku klaasist, kuid kaob valjul kohinal üsna kiirelt ja jäägitult.

Aroom on rikkalik, röstine, šokolaadine, täidlane, puidune ja soe. Ausalt öeldes mõjub see gluteenivabade õllede hõredal maastikul hiiglasena, sest tavaliselt toodetakse selle turuniši jaoks kõige ludrimaid ka mittemidagiütlevamaid lobisid. See siin on aga SUUR!

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja jõuliselt röstiselt hapukas, puidune ja kuivapoolne.  Keeleots signaliseerib kangusest, kuid teeb seda moel, mis ei häiri, vaid mõjub asjakohase hoiatusena.

Keskmaitse on magus, melassi ja rumm-koola kokteilijoogi segune. Ploomiveini vist ei segata selle rumm-koolaga?

Lõppmaitse liigub hapukamasse kanti, tumedate rosinate ja ülemäära kuivanud viigimarjade segu balsamicoga.

Järelmekk taastab jälle magusama kõnepruugi, kuid selle sees leidub vürtsikaid-särtsakaid aktsente ja kuivatatud ploomide teemanurk.

Raske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja siidise paletiga, hapukas-magusakas-vürtsikas-mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-magusaka  buketiga Übertaseme rüübe. Tõeline üllataja gluteenivabade õllede (noh olgu, vähendatud gluteenisisaldusega õllede) kõrbekuival pinnasel. Sedasorti piiranguga rahvas on siiani olnud kas sundkuivuses või siis surmigavas maitsevabaduses, kuid nüüd korraga antakse sellele totaalsele paastulaagrile kätte rammus ahjupraad ... kas nad suudavad seda hinnata?
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment