Saturday, July 27, 2019

The Wolf of Malt Street


The Wolf of Malt Street (YellowBelly, Iirimaa) prk 0,44 l. alc 6,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus:"Stout - Milk / Sweet" ja hinnang 78 punkti. Untappd ütleb: "Stout - Milk / Sweet" ja 3,76

Tootjainfo: "Black Forest Stout. This tastes and smells exactly as it should. Lashings of cream, chocolate and cherry flavours dominate this beer with additions of lactose and cherry. The chocolate flavours are malt derived, with a late mash addition providing the flavour without any astringency or roast."

Keskmist kasvu purk, sildil ropprikas härrashunt. Tumepruun tihe vaht täidab 2/3 klaasist ja püsib kaua, haakudes ka kenakesti klaasiseintele. Õlle värvus - must. Aroom on meeldivalt magusakas ja röstine, õrnalt hapukas ja pehme.

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja sametine, magusakas ja röstine. Keskmaitse voolab kui sulasiid mööda keelt, tehes pehme šokolaadikreemise pai ja andes matsuva pähklise musi. 

Lõppmaitse embab kogu keelt hapukas-magusa täidlase muhedusega, purjetades tumedate rosinate lipu all ühest keeleservast teise nagu purjus meeskonnaga alus, riivates jõekaldaid ja ragistades roostikus, aegajalt kaldamutta kinni jäädes ja siis jälle edasi triivides. Järelmekk jõuab lõpuks välja laiale šokolaadijärvele, jäädes laisalt hulpima pehmetel röstpähklistel lainetel.

Raske ja pehme kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametise paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-magusakas-mõrkjas-vürtsikas-magusaka buketiga ÜBERtasandi rüübe. Ülimeeldiv piimastout (stiil, mida meil nii neetult vähe tehakse), kõrgemalt hindamast takistab lubatud kirsi totaalne puudumine.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment