Wednesday, July 3, 2019

Inverno


Inverno (In Peccatum, Hispaania) prk 0,33 l. alc 15,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus "Specialty Grain - Other" ja hinnang 67 punkti. Untappd ütleb "Specialty Grain" ja 3,88 punkti

Tootjainfo: "Belgian Imperial Rye Smoked Ale Bourbon Aged brewed in collaboration with Cervezoteca Malte. A very complex beer to enjoy in the coldest nights of winter"

Black Inverno kirjeldus leitav siit.

Väike pudel, punane vahakael tõstab ootusi, sest algversioon tekitas hämmeldust ja positiivset pominat. Kollane vahukiht täidab kolmandiku klaasist ja püsib üsna tublisti. Õlle värvus - veidi hämune kuldse varjundiga päikesepunane. 

Aroom - veidi suitsuse puudutusega heres. Röstitud portvein. Quadrupli ja šoti eili ristand.

Esmamekk - raske kehaga ja portveinine. Veinine, nastoikane. Pihlakane. Unistav. Aknalistuv. Öössevaatav.

Keskmaitse. Soe. Südamlik. Hapukas. Šerri. Kirsišerri. Serris leotatud kirsid. Napakalt naeratav.

Lõppmaitse. Armunud. Mõtlik. Kirsikive alla õuemurule sülitav. Napsitanud ja romantiline. Viltuseid luuleridu kirjutav, millest hommikul aru ei saa.

Järelmekk. Uut lonksu lipsav. Omaette vaidlev, mustandipaberit kokkukäkerdav ja siis otsast peale alustav. Omaenda loomeärevil seisundit nautlev.

Mega ja Mida? Mida mõtleb üks pruulikoda, mis laseb "Black Inverno" nime all välja suitsuse Imp.stoudi ja siis "Inverno" all BBA suitsuse rukki-quadrupli? Või siis vastupidises järjekorras. Ühesuguse sildiga. Üks purgis ja teine pudelis. Aga mõelgu mis nad tahavad, kuid see käes-klaasis-keelel olev tulemus on Mega! 
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment