Thursday, July 25, 2019

Lublin to Dublin


Lublin to Dublin (Pinta / O'Hara, Poola / Iiri) pdl 0,5 l. alc 7,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Extra / Foreign" ja hinnang 74 punkti. Untappd ütleb: "Stout - Coffee" ja hinnang 3,63 punkti.

Tootjainfo (läbi guugel-tõlke): "O'Hara's / PINTA Lublin to Dublin - version 2018 - Turkish Coffee Stout. The fifth beer in the Lublin to Dublin series. Made in Ireland in April 2018 jointly by O'Hara's Carlow Brewing and the PINTA Brewery. In the composition Irish and English malts, Polish hops - Marynka and Lubelski and freshly ground coffee from Turkey."

Keskmist kasvu pudel, sildikujundus O'Hara toodangule omane. Pruun vaht täidab pool klaasist, püsib kaua ja haakub ka tihke pitsjäljena klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt tumepunane. 

Aroom on sügavalt ja meeldivalt kohvine, mida vööditavad aga huvitavalt kombel ei tea kuskohast ilmuvad aniisi ja lagritsa noodi.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja magusakas-hapukas, kohvine ja siidine. Keskmaitses libiseb poolpõiki üle kohvise laua pipramündine klaaskauss lagritsakommidega. Lõppmaitse muutub sametiseks, kohvi-iirise taoliseks, millel on nelgi-südamik. Järelmekk on hapukas-vürtsikas, pehme ja lagritsatäidisega.

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametise paletiga, magusakas-hapukas-vürtsikas-magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsika buketiga Übertasandi rüübe. Tavapärane iiri stout on korrutatud kahega, liidetud kohviga ja siis juurutatud lagritsaga ... ehkki lagritsa lisamisest keegi ei räägi.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment