Friday, July 5, 2019

Glitz


Glitz (Põhjala / Fuerst Wacek, Eesti / Saksa) prkl 0,5 l. alc 9,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Imperial" ja hinnang 78 punkti. Untappd ütleb "Stout - Imperial / Double Milk" ja 3,98 punkti.

Tootjainfo: "Double Cream Stout w/ milk sugar.
Yeast: American Ale II
Contains: Water, Barley Malt, Wheat Malt, Rye Malt, Oats, Milk Sugar, Malt Extract, Yeast, Hops"

Pühaste keldrist kaasa ostetud purk. Tumepruun pöidlapaksune vahukiht püsib mõõdukalt. Õlle värvus - no nii must kui must saab üks must olla.

Aroom on tihke ja tõmmu ja pehme ja mütakas. Kaera pehmus on selgelt tunda, ülejäänud toonid jäävad kohvisuse taha peitu. Noh olgu leivane noot laiutab ka ninas nagu päästepaat elutoas, aga see ei pruugi rukkilinnastest tulla, vaid lihtsalt röstist.

Esmamekk on raske kehaga ja magus. Magus ja mõrkjas ja hapukas. Rauarohke. Roostene. Röstiroostene. 

Keskmaitse nihutab sirkli hapukamale ringile ja rukkirügement astub põõsastest välja. Rukis koos kuivatatud pihlakate ja maasikatega. Ning klaasikese kohvi-muna-likööriga ... tjah, võiks ju olemas olla sihandne keelekaste?

Lõppmaitse keerab kiikri mõrkjamasse sadamasse, kus raudröstine laev trümme tühjaks lossib, vaskne puri risti mastis nagu täägiga vintpüss allveelaevakoridoris.

Järelmekk puudutab korraks lagritsase näpuga šokolaaditorti ja limpsab koolarummi peale. Koos rukkiküpsisega.

EMGA. MEGA. GEMA. Tema on üks umbehea, sametine ja täidlane. Ruske ja raske. Täisteraline. Ilmselgelt tervislik. Kindlasti toitev. Mitmeviljajook. Sobilik õhtusöögi asemel.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment