Monday, July 1, 2019

Imperial Madonna of Sori


Imperial Madonna of Sori (Sori, Eesti) prk 0,33 l. alc 7,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: " IPA - Hazy / NEIPA" ja hinnang pole välja kujunenud. Untappd ütleb: "IPA - New England" ja 3,65 punkti

Tootjainfo: "Imperial version of the famous Limoncello-inspired India Pale Ale. Inspired by the beautiful Italian Riviera surrounded by lemon trees, where you also find the town of Sori. In the 16th century, the statue of the Madonna was stolen by pirates. During fights it was thrown into the sea and the statue disappeared. 50 years later, it was found again from Sori beach, unharmed. During WWII, the town of Sori was bombarded and the statue ended up in the sea. 11 years later the statue found back to beach of Sori, again unharmed."

Algse versiooni kirjelduse leiab siit.

Väike purk, sildil algversiooniga identne rannapilt. Kollaka varjundiga vaht täidab üle poole klaasist ja püsib väga kaua, haakudes veidi ka klaasiseintele. Õlle värvus - veidi hämuselt kuldne. 

Aroom. Oi. Suuuuuviiiii! Kirgas, selge, lahe, hapukas, värske, lainetav ja silmistnõrguv päevitusekarva suvi!!! Sidrun-laim-greip-sidrunikoor-mandariin ja kõik see muu maitsev ja päikeseline kraam üheskoos ja segiläbi!

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja mõnusalt hapukas-magus, sihuke vallatu ja veidi ohtlik. Keskmaitses muutub tugevamaks sidrunikoore mõrkjas käepigistus, kuid seda tasakaalustab rannarahva rõõmus muretu meel ja gigololik pimestav naeratus,

Lõppmaitse liigub magusamasse baarileti nurka, kus bikiinides piigad sidruni ja punase greibiga tehtud jäätisekokteile limpsivad ja "vaata-mind-vaata-mind" naeru naeravad. Järelmekk võtab pool tooni tagasi mõrkjamasse-kuivemasse kanti, mille kenitletult machopoolt mängivad võrkpallipoisid enda kanda võtavad.

Raskepoolse kehaga, hapukas-magusakas-mõrkjas-magusakas-vürtsikas-hapukas-mõrkjas-magusaka buketiga MEGAtasandi rüübe! Oi see on lustlik ja lustiv ja päikeseline ja suvine ja kergemeelne ning kurjama maitsev jook, mille manustamisega võib imekergelt libeldale teele minna.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment