Friday, April 3, 2020

AleHop


AleHop (Käbliku, Eesti) pdl 0,44 l. alc 4,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "ISA - Session IPA", hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb "IPA - Session / India Session Ale" ja hinnang pole samuti veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "ALEHOP on õlu, mille tegemisel on kasutatud ainult ühte linnast ning ühte humalat. Sellise kerge ja lihtsa õlle eesmärk on välja tuua just selle ühe humala - Sabro - aroomi ja maitse eripära.
IBU 40"

Keskmist kasvu purk, sildil lennutataks lindu läbi tulerõnga. Valge vaht täidab pool klaasi ja püsib mõõdukalt. Õlle värvus - õrna hämuga kollane.

Aroom on mõneti üllatav, meenutades ... hmmm ... eukalüpti ja salvei ja vesimündi segu. Kuna tegu on vana Gambrinuse jaoks tundmatu humalasordiga, siis ei oska öelda, et kas see nii peakski lõhnama? Igatahes tegu on seguga millestki magusast, troopilisest ja eksootilisest ning samas värskendavast.

Esmamekk on kergepoolse kehaga ja mõrkjas-hapukas. Keskmaitses ilmub esile lõhnast tuttav salveine pehme sametine külg ja samas ka veidi mentoolis-mündist värskust. Lõppmaitse on magusakas ja siidine, meenutades nüüd miskipärast kookost. Järelmekk on kohe kuidagi eriti mitmenäoline - justkui lausa vesisepoole ja samas ikkagi meeldivalt mündiselt õhelev.

Keskmisest kergema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-hapukas-magusakas-vürtsikas-magusaka buketiga Põnev rüübe! Väga tahaks proovida mõnda teist sama humalaga tehtud ühe-humala õlut, et saada selle tegelase iseloomust rohkem aru. Igatahes paneb see klaasike ennast sügavamalt uurima ja kõiki maitsetahukesi selgeks mõtlema.
---
pilt isetehtud

2 comments:

  1. Huvitav: mul on selle purgi peal alkoholisisalduseks 4,5 %, mitte 8,4.

    ReplyDelete
    Replies
    1. õige, copy-paste viga. tänan osundamise eest, viga pranadatud

      Delete