Thursday, April 23, 2020

Lämp


Lämp (Tanker, Eesti) prk 0,44 l. alc 3,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: „Pale Lager - India / Hoppy“ ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Lager - IPL" ja hinnang 3,5.

Tootjainfo: "Light and fluffy. Cloudy and aromatic. Oaty. Lagery. Fresh. Yes, it's an Oat IPL! Dryhopped with Mosaic, El Dorado and Hallertau Blanc, LÄMP is to a craver of refreshing beer as LAMP is to a moth. A necessity. Essential. An obsession, even.
IBU 35"

Keskmist mõõtu purk, sildil ööliblikas ja lambipirn. 

Vahtu ... vaata vahtu on kordades rohke kui peaks olema. Avamise järel teda muudkui ronib ja ronib purgist välja - tankeril on viimasel ajal selle va ülekarboga järjest probleeme olnud ja see tundub samasse auku minevat. Klaasis on see hõre vaht seevastu üsna püsimatu ning ka õlu on tihkelt täis peent hõljumit. Aroom on lihtne ja vesisepoolne, õrnalt hapukas

Esmamekk on vesise kehaga ja hapukas-mõrkjas. Keskmaitse jätkab sama vesisel lainel, kuid lisandub pisut linnasemagusust. Lõppmaitse on mõrkjas-hapukas, metalse ja tühjapoolse maitsega.  Järelmekk muutub mõrkjamaks ja kirbemaks ning kuidagi ebapuhtaks, tolmuseks ning karedaks.

Vesise kehaga, ülekarboniseerunud ja tolmuse paletiga, hapukas-mõrkja buketiga mehh rüübe. Mõte oleks justkui kõik õige - teha kerge, aga humalane joogike, millele kaer võiks ka keha anda ... aga vähemalt konkreetse ülekarboniseerunud purgitäie peale ei oska küll muud öelda, et siin on midagi metsas
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment