Sunday, April 26, 2020

Väike punane draakon


Väike punane draakon (Lehe, Eesti) pdl 0,33 l. alc 4,0 %vol. Ratebeeri stiilimääratlus: "Sour / Wild Beer - Flavored" ja hinnang pole välja kujunenud. Untappd ütleb: "Sour - Fruited" ja 3,48 punkti

Tootjainfo: "Selles eksootilises ja värskendavas hapuõlles saavad kokku Hibiskus ja Tšilli. Pruulitud mõeldes palavale suvepäevale ja teravale aasia toidule.
IBU 5"

Väike lihtne pudel, sildil draakon ja söögipulgad. Roosakas vaht täidab kolmandiku klaasist, kuid kaob kiirelt ja jäljetult. Õlle värvus - kirkalt kuldpunane. Aroomis paneb magusale põhjale toetuv tšilline kihelus nina sees kribelema.

Esmamekk on kerge kehaga ja hapukas ning õrnalt vürtsikas. Keskmaitse jätkab ehk veidi magusamal toonil, vürtsikas sära kogu vaikselt tuure. Lõppmaitse on hapukas-mõrkjas, mahlane ja juba kergelt tulitav. Järelmeki ajal tuleb meelde midagi kombucha sarnast, mille kerge mahlane värskus sobib paganama hästi tšilli õhetusega.

Kerge, lausa vesisepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, hapukas-vürtsikas-magusakas-vürtsikas-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga väGA heA taseme rüübe. Tšilli paaritamine heledate õlledega kipub ebaõnnestuma, kuid siin on eesmärk kenasti täidetud. See tšilli ei tapa, vaid paneb maitse kenasti särama ja mõjub väga virgutavana. Samas on ta nö vahepealne värk - normaalse inimese jaoks ehk liigagi vürtsikas, tšillikummardaja jaoks nõrgake.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment