Thursday, April 23, 2020

Rahutu loom


Rahutu loom (Nöösker, Eesti) prk 0,44 l. alc 8,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Brown Ale - Imperial" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Brown Ale - American" ja hinnang 3,79

Tootjainfo: "Pärast viit aastat pruulimisi on nöösker me sees endiselt rahutu. Aga et siis nende rahulikumate aegade terviseks!
IBU 40"

Keskmist kasvu purk, sildil surikaat. Sõrmepaksune kreemikas-kollast karva vaht on mõõdukalt püsiv. Õlle värvus - tuhmilt punakas-pruun. Aroom on röstitud ja miskipärast tammetõrusid meenutav. 

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja üsna tugeval hapukas, marjane, pihlakane. Keskmaitse on hapukas-magusakas, keelel kribelev ja vürtsikas. Lõppmaitse muutub veinilikuks, veidi flandria punase "oude bruine" stiili meenutav. Järelmekk on kohvine ja hapukas, justkui oleks keegi üritanud teha kohvikokteili astelpajumarjade ja pihlakatega.

Keskmisest suts raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, hapu-magusakas-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-hapuka buketiga kentsakas rüübe. Brown ale'iga on nüüd siin puutumust suhteliselt vähe ... aga noh see stiil on ka nii ebamäärane partei peajoon. Kui keegi ütleks, et see on tammetõru-kohvi peal tehtud oude bruin, siis noogutaks nii et lakk lehviks ja kuulutaks joogi meistriteoseks :)
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment