Tuesday, April 7, 2020

Raidur


Raidur (Õllenaut, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA", hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb "IPA - American" ja hinnang 3,78

Tootjainfo: "Dryhopped with Citra and Simcoe
IBU 50"

Väike lihtne pudel, sildil rähn. Kollaka varjundiga vaht täidab üle poole klaasist, püsides päris kenakesti. Õlle värvus - kirkalt pruuni läikega sügavkuldne. 

Aroom ... noh seda et on kasutatud Citra ja Simcoe humalaid, poleks olnud vaja kirjutadagi :) Kerge kassipiss ja higihais reedavad selle juba meetri pealt ära. No sorry, ei oska vana Gambrinus aru saada selle armastuse vastu, mida enamik pruulmeistreid nende humalate vastu tunnevad :D

Esmamekk on keskmise kehaga ja hapukas-mõrkjas ning mahlane. Keskmaitses on üleküpsenud greip ja samavõrra pehmeksvajunud mandariinid. Lõppmaitses tuleb esile rohkem karamellist linnasepõhja ning ühtlasi murust mõrkjust. Järelmekk on magusakas-hapukas, mõrkjus hakkab meenutama kanarbikku, kuid kõige lõpuks ilmuv vähene vürtsikas õhetus paneb selle maitsepildi päästvalt särama.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, hapukas-mõrkjas-magusakas-mõrkjas-vürtsika buketiga HEA taseme rüübe. Värske IPA peaks panema kilkama, aga see isend on tiba tuim ning pealegi ei ole see humalakombo ühestki otsast vana Gambrinuse jaoks optimaalne.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment