Tuesday, August 4, 2020

Cherry Island

Cherry Island (Põhjala, Eesti) pdl 0,33 l. alc 10,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Porter - Imperial Flavored" ja hinnang pole välja kujunenud. Untappd ütleb: "Porter - Baltic" ja 3,74 punkti.

Tootjainfo: "Multigrain Imperial Baltic Porter, brewed with sour cherries and almonds"

Väike lihtne pudel, sildil jälgejätvad kirsid :) Sõrmepaksune tumepruun vahukiht kaob kiirel ja valjul kohinal. Õlle värvus - sügav-sünkjas punakasmust. 

Aroom. Ooooooooohooooooo. Kirsikoobas, kus kaigub vastu kirsilaulu! Ja kui nüüd kenasti kuulata, siis selle kõrval on ka mandlimandalat.

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja hapukas-magus, veidi kirsikompotti meenutav. Keskmaitse jätkab kirsise põhitooniga, kuid selle ümber joonistub mõrušokolaadist kuuldetoru, mis võimendab kirsikiremise veelgi võimukamaks.

Lõppmaitse - jestas ja sustas - kuidas saab üks kümnekraadine jook nii elbakalt kerge olla? Jah, alkoholi soojus on tunda, aga keha on tänu kirsimahlale niiiii sile ja siidine nagu titepepu.

Järelmekk. Röstikirsiküpsised. Kaneelised röstkirsid. Kaunilt kukkuvad kirsikäod. Mandlipärase aktsendiga kirsikured.

Keskmisest veidi raskema kehaga, vähekarboniseerunud ja siidise paletiga, hapukas-magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-hapukas-magusaka buketiga ÜBERTASANDI RÜÜBE! Lubamatult kergelt joodav. Absoluutselt lubamatult. Kirsikompott. Röstitud šokolaadine kirsikompott. Ühe mandliga. Aga mitme kirsiga!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment