Tuesday, August 11, 2020

Krombacher Weizen

Krombacher Weizen (Krombacher, Saksamaa) pdl 0,5 l. alc 5,3 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Weissbier - Hefeweizen" ja hinnang 42 punkti. Untappd ütleb: "Hefeweizen" ja 3,46 punkti.

Tootjainfo: "This is a well balanced wheat beer. Vitamins, proteins and minerals are preserved during the brewing process producing a naturally tangy weizen golden colour with the unique Krombacher flavour.
IBU 16"

Keskmist kasvu pudel, kollastes-kuldsetes toonides klassikaline õllesilt. Kollakas vaht täidab 2/3 klaasist ja püsib mõõdukalt. Õlle värvus - kergelt hämuselt kuldne. Aroom on hapukas ja pehme, aga oodatud banaani siin leidub ülivähe.

Esmamekk on keskmise kehaga ja hapukas-magusakas ning kreemine. Keskmaitse on pehme ja hapukas. Lõppmaitses hakkab keeleküljel sirama vähene nelgine vürtsikas õhetus. Järelmekk kõnetab vähese mõrkjaga, muutes senist pehmet magusat tasakaalukamaks ning meeldivamaks.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja siidise paletiga, hapukas-magusakas-hapukas-vürtsikas-magusakas-mõrkja buketiga HEA taseme rüübe. Üsna klassikaline saksapärane nisuõlu, kuid ootuspärane banaanine komponent jääb nõrgapoolseks.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment