Monday, August 31, 2020

Vee all

Vee all (Kräftwärk, Eesti) pdl 0,33 l. alc 4,2 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda toodet. Untappd ütleb "Hefeweizen" ja hinnang pole veel välja kujunenud

Tootjainfo: "Traditional German wheat beer. The slightly cloudy amber brew with fruity notes is a great, light companion for any moment.
The label is adorned with Katrin Karu’s painting Vee all (Under Water)
INGREDIENTS: water, wheat malt, barley malt, hops, yeast
HOP VARIETIES: Hersbrucker
IBU 12"

Väike lihtne pudel, sildil nime andnud maal. Erkvalge pöidlapaksune vahukiht kaob kiirelt ja jäljetult. Õlle värvus - kirkalt helekollane. Aroom on juba kaugelt ja selgelt saksapärane nisukas - veidi hapukas ja intensiivselt banaanine.

Esmamekk on kerge kehaga ja hapukas. Keskmaitse muutub veidi magusamaks, lõhnast tuttav banaan ilmneb siin pisut toorena. Lõppmaitse - magusakas ja õhkõrna mõrkja varjundiga. Järelmekk ei täida aga kõiki ootusi - saksapärane nisukas peaks lõpetama vürtsika-nelgise õhetusega, see siin jääb aga hapukaks ja vesiseks.

Kerge ja vesisepoolse kehaga, vähekarboniseerunud paletiga, hapukas-magusakas-hapukas-mõrkja buketiga OK taseme rüübe. Saksapärase nisuka kerge-janujoogine versioon.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment