Monday, August 31, 2020

Double Hoperator


Double Hoperator (Mad Scientist, Ungari) prk 0,33 l. alc 8,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IIPA DIPA - Imperial / Double IPA" ja hinnang 69 punkti. Untappd ütleb "IPA - Imperial / Double New England" ja 3,9 punkti

Tootjainfo: "Double Dryhopped madness
IBU 66"

Väike purk, sildil miski veider teadusmassin. Kollaka varjundiga vaht täidab u pool klaasist, püsib vägagi korralikult ja haakub tugeva pitsjäljena klaasiseintele. Õlle värvus - häguselt tuhmkollane. 

Aroooooom ... oooohhooo ... kaugeltkaikuv humalakaja! Puuuviljaneeeee ... eeeee. Veidiiii vaiguneeee. Mõõnuuus-uus-uuus (lugedaja kajava häälega)

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja nätskelt puuviljane, rammus ja täidlane. Keskmaitse - mõrrru ja magggus, veidi humalakõrvetuse piiridel talluv, maitsenäsakesi üles kloppiv ja elurõõmus.

Lõppmaitse - uhhhh kui hea - selline lohmakalt-lopsakalt humalane nagu niiskemas loduses metsaservas kasvav humalataim ise, varjurohke ja vaigune ümbritsevas soojast vibelevas suvepäevas. Järelmekk on mõrkjas ja veidi karvane, humalaväätide kidalise haakuvusega ja samas ülimal mahlane.

Raske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magus-mõr-magus-hapukas-magusakas-vürtsikas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-magusaka buketiga ÜBERTASEME RÜÜBE. Nooohhhhhh, kas ta nüüd just topelt-IPA on, pigem siuke poolteist-IPA, aga uhhh kui hea on sellist mõnusas tasakaalus tegelast klaasiga nina ja huulte vahel edasi-tagasi liigutada ... kuni klaas jälle tühi.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment