Monday, August 24, 2020

Sparks

Sparks (Hopalaa, Läti) prk 0,44 l. alc 8,4 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IIPA DIPA - Hazy / Double NEIPA" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "IPA - American" ja 3,69 punkti

Tootjainfo: "Malts: pale, wheat, caramel, carapils Hops: citrs, columbus, galaxy Yeast - dry English ale…
IBU - 55"

Keskmist kasvu purk, sildil kummalised sädelevad joon-nurgad. Valge vaht täidab kolmandiku klaasist, püsib üsna kenasti ja haakub ka kaunikesti klaasiseintele. Õlle värvus - hämuselt ja soojalt kuldne. Aroom on kuldne, soe ja troopiline, virsikumehu ... ja ehk ja guaava? Teise ja sügavama hingetõmbega tundib kopsudesse lehtpuidu värske saepuru mõnus pahvak.

Esmamekk on raskepoolne ja magus-vürtsikas, veidikese humalakõrvetusega ja mangone. Keskmaitse muutub hapukamaks ja kirbemaks, moodsa aja viimase hetke ülehumaldamise kõrvalmõju. 

Lõppmaitse - hmmm, siin oleks juba peaagu nagu milkshake kreemikat pehmust, mis üritab end läbi agressiivse humalakrõbeda kooriku välja pressida. Järelmekk - mõrkjas-magusakas, troopikakonserv. Tilgakese kasetõrvaga ja ananassivaiguga kinni kititud litšimarjade, guaavi ja virsikute konserv.

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametise paletiga, magus-vürtsikas-magus-mõrkjas-kirbe-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-magusa buketiga Übertaseme rüübe. Kes see oinas pani sellele joogile UT's liigimääratluseks "american IPA" - üsna stiilipuhas double NEIPA koos kõigi selle stiili võlude ja hädadega.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment