Monday, August 31, 2020

Schoko Bananen Stout

Schoko Bananen Stout (Axiom, Tšehhi) pdl 0,33 l. alc 6,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Flavored" ja hinnang 49 punkti. Untappd ütleb: "Stout - Pastry" ja hinnang 3,42 punkti

Tootjainfo: "The name says it all. Banana and chocolate on the nose, with a wiff of a fruity element. Surprisingly light mouthfeel and smooth flavor with delicious chocolate in the background. The finish is smooth and offers more chocolate. Our second collab with our friends from Budapest, Horizont Brewing.
IBU 16"

Väike purk, sildil nunnu vanamoeline kohviku-stseenike. Pruun vaht täidab üle poole klaasist ja püsib superkaua. Õlle värvus - tuhm tume sügavpunane. 

Aroom on supermõnus ja väärib veidi keskendumist. Kui alguses näib see olevat lihtne hapukas kohvine-röstine vine, siis aegamisi hakkab siit avanema soojemaid ja huvitavamaid noote. Tuha sisse kukkunud banaan. Šokolaadiga kaetud banaanid. Banaani-jogurti täidisega šokolaadipadjakesed. 

Esmamekk on keskmisest veidi raskema ja kõvasti sametisema kehaga ning mõrkjas-magus. Keskmaite - sametine ja šokolaadine, šokolaadikreemine ja veidi pähkline. Lõppmaitse - pekaanipähklitest tehtud kreemiga täidetud piimašokolaad. Järelmekk - täidlane ja pehme, apelsinikoore ja banaanismuutiga tembitud kakaojook.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametise paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-magusakas-hapukas-mõrkja buketiga ÜBERTASEME rüübe! Kardinaalselt pole nõus RB ja UT madalate punktidega - tegemist on tavatult maitsetäidlase ja samas väga kergelt joodava kraamiga, mida on sobilik pakkuda ka õllepelguritele.
---
pilt isetehtud 

No comments:

Post a Comment