Thursday, August 13, 2020

Rīgas Alus Kvartāls Porteris

Rīgas Alus Kvartāls Porteris (Valmiermuiža, Läti) pdl 0,33 l. alc 5,8 %vol. Ratebeeri liigimääratlus "Porter - Baltic" ja 63 punkti. Untappd ütleb "Porter - Baltic" hinnang 3,5 punkti

Tootjainfo: "The Riga Beer District unites 10 pubs, offering the widest selection of Latvian craft beers. In this unfiltered Baltic Porter, roasted malts burst into sweet notes of chocolate. It was brewed in honour of our 1st anniversary in a limited edition of 2500 bottles."

Väike lihtne pudel, primitiivsuseni lihtne sildikujundus. Sõrmepaksune pruun vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - servast punase helgiga must. 

Aroom on hapukas ja rõhuvalt röstine, kaugelt röstisem kui balti porteritel kombeks, meenutades pigem "robust porter" stiili

Esmamekk on keskmisest suti raskema kehaga ja magusakas-hapukas ning röstine. Keskmaitse muutub röstiselt, lausa tuhaselt mõrkjamaks. Lõpmaitse on hapukas-mõrkjas, kerge melassise magusa fooniga. Järelmekk on õrnalt vürtsikas, ehkki jällegi röst matab enamiku nüanssidest.

Keskmisest tiba raskema kehaga, vähekarboniseerunud paletiga, magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-hapukas-mõrkja buketiga vastuoluline rüübe. Balti porterite magus-kreemisest pesakonnast on see nüüd üsna mööda. Kuid kui hinnata seda kui jooki iseennast, siis "robust porteri" nime all pakutuna ütleks, et päris tubli tegu!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment