Friday, June 13, 2014

I Wish Gluten Free IPA

I Wish Gluten Free IPA (Mikkeller, Taani) pdl 0,33 l. alc 5,5 %vol. Liigimääratlus: IPA. Ratebeeri hinnang 84 punkti.

Tootjainfo: "water, malt (pilsner, munich and caramunich), hops (simcoe, cascade and amarillo) and ale yeast"

Gambrinuse jaoks on see nüüd arusaamatu - üles on loetletud tavaliste odralinnaste nimed ... kuidas see gluteen nüüd siis välistati? kas on spetsiaalne gluteenivaba oder? või on gluteen kuidagi õlle seest välja võetud? Ja 5,5 %vol on IPA jaoks kah kuidagi lahjavõitu, aga olgu peale.

Lihtne väike pudel, sildil puhub Mikkelleri tunnuskaabus kodanik viljaterasid kõrre küljest minema. Õrnalt kreemikas vaht täidab 4/5 klaasist, muutudes küll suuremulliseks, kuid olles tublisti püsiv. Õlle värvus - uduselt oranžikaspunane. Tänu kasutatud intensiivsetele humalasortidele on puuviljased lõhnad juba kaugele tunda. Lähemal nuuskimisel seguneb mango ja ananass ühelt poolt ja niiske kõdurohke muld teiselt poolt.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magus-mõrkjas. Keskmaitses muutub mõrkjam pool domineerivaks, torkides keelt vaiguste okastega. Lõppmaitses ronib esile magus-hapukas puuviljasus, kõneldes mango ja passioonvilja keeli. Järelmekk on aga mõrkjas-vürtsikas, veidi ananassine ja seedermännine.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magus-mõrkjas-magus-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga väga tubli rüübe. Traditsioonilisest IPA'st jääb puudu veidi toekust, kuid see-eest pole ka tavapärast gluteenivabade õllede imalust. Igati tubli jook igatahes, übertasandist jääb puudu vaid üsna pisut. Sobilik pakkuda koos vürtsikamate  grillvorstikestega.

-----------
pilt siit

No comments:

Post a Comment