Wednesday, June 18, 2014

Uus Maailm

Uus Maailm (Põhjala, Eesti) pdl 0,33 l. alc 4,9 %vol. Liigimääratlus: ameerika nisuõlu. Ratebeer tunneb seda jooki, kuid ei oma veel hinnet.

Tootjainfo: "Uus Maailm on Põhjala versioon Kalifornia stiilis nisuõllest. See ei ole Saksa Weissbier, vaid pigem midagi IPA ja nisuõlle vahepealset. Panime keedu ja kuivhumaldamise käigus sisse ajuvaba koguse Uue Maailma humalaid (Galaxy ja Mosaic) ning koos ainult 4,9% alkoholisisaldusega saime niimoodi mõnusalt kerge, karastava ja värskendava suveõlle."

Lihtne väike pudel, sildil laiutab lõugu hai. Erkvalge vaht moodustab kahe sõrme paksuse kihi, mis on hõredapoolne, kuid püsib päris kenalt. Õlle värvus - kirkalt helekuldne. Aroom on mõrkjas-soolakas, meenutades kadakaid ja mereadru.

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja mõrkjas. Keskmaitses seguneb nisuõlle hapukus, rukkilinnaste nätske leivasus ja humalate mõrkjas vaigusus. Lõppmaitse mõjub tõepoolest IPA'na, tugevalt vaiguselt mõrkjana (hinnanguliselt pakuks u 50 IBU?), kuid kaera pehme täidlus toob selle kenasti mõõdukale tasandile tagasi. Järelmekk on vägagi värskendavalt tsitrusjas, mõrkjas-vürtsikas ja kauakestval keelepärasse takerduv.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseeritud paletiga, mõrkjas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-mõrkja buketiga ÜBERtasandi rüübe, mis ei jäta kindlasti ükskõikseks. Siia juurde soovitaks pakkuda pikalt laagerdunud juustu.
----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment