Saturday, June 28, 2014

Vihula Manor

Vihula Manor (Malmgard, Soome) pdl 0,6 l. alc 4,5 %vol. Liigimääratlus: hele eil.

Tootjainfo: " Spetsiaalselt Vihulale pruulitud õlul on iseloomulik värske pähkline järelmaitse, mis tuleb põhjamaistest odralinnastest ning Malmgård Mõisa orgaanilisest speltanisust ja  puhtast allikaveest. Õlle aroom on värske ja puuviljane."

Lihtne keskmist suurust pudel, hele ja stiilne minimalistlik silt. Valge vaht moodustab kahe sõrme paksuse kihi, mis on mitte kuigi püsib, kuid jätab kenakesi jälgi klaasiseintele. Õlle värvus - udusevõitu tumekuldne virsikukarva. Aroom on meeldivalt leebe, väga hea puhta vee lõhnale sekundeerib magusakas, puuviljane ja karameljas toon.

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja magusakas. Keskmaitses ilmub lisaks india pähklitele iseloomulik magus-mõrkjas nüanss. Lõppmaitses on tunda valgeid sõstraid ja biskviitjat karamelli. Järelmekk on õrnalt vürtsikas, pähkline ja heinane.

Keskmisest kergema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsika, oivaliselt tasakaalus buketiga mõnusalt kerge ja nauditav rüübe. Sobilik pakkuda nii suviseks terassijoogiks kui ka nt pasteedisaiakeste juurde.
-------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment