Wednesday, June 25, 2014

Nekomata Bock


Nekomata Bock (Zakkoku Kobo, Jaapan). pdl 0,33 l. alc 6,2 %vol. Liigimääratlus: nisubock. Ratebeer tunneb rüübet, kuid pole veel koondhinnet leidnud.

Tootjainfot ei õnnestunud leida. Aga see pruulikoda kasvatab oma teravilja ise! Ise kasvatab ja linnastab ja pruulib ja müüb kohapeal toodangut - tõeline käsitööõlu selle sõna SUURES ja ehedas mõttes!

Väike lihtne pudel, jaapanikeelsel sildil on äratuntavad vaid tekst "bock" ja kaks arvu - üks tähistab alkoholisisaldust ja teine odralinnaste sisaldumise määra - antud õlle puhul on see 50%. Jaapani seadused määravad aktsiisi mitte õlle kanguse, vaid linnase sisaldumise määra järgi (see on jäänud nö teadus-revolutsiooni eelsest ajast kehtima ka nt Belgias ja mujalgi). Lisaks sellele võib õlleks nimetada vaid jooki, mis on 100% odralinnastest tehtud, kõigi muude jookide jaoks on kasutusel ka teine sõna.

Kergelt kollakat tooni vaht on õhuke ja püsimatu. Õlle värvus - tugevalt hämune virsikukarva oranž. Aroom on hapukalt banaanine ja õrnalt vürtsikas.

Esmamekk on keskmisest suts raskema kehaga ja magusakas, lausa mesine. Keskmaitses seguneb nisuboki klassikaline magus-nätske banaanisus ja hapukas vürtsikus, mis meenutab kumkvaate. Lõppmekk on korraga sõstraveiniselt kuivapoolne ja rabarberikisselli taoliselt paks. Lõppmekk on tuntavalt vintis, soe ja toitev, asjalik ja tugev nagu maamees peale kolmandat õlut. 

Keskmisest raskema kehaga, kergelt õlija paletiga, magusakas-hapukas-vürtsikas-mõrkja buketiga, väga hea maitsetasakaaluga überrüübe! Sobilik pakkuda koos pisitillukese sõstramuffiniga.

-------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment