Wednesday, June 18, 2014

Pesakond

Pesakond (Põhjala, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,4 %vol. Liigimääratlus: must IPA. Ratebeer tunneb seda
jooki, kuid ei oma veel hinnet.

Tootjainfo: "Tegemist on "musta metsa-IPA-ga", kuna Pesakonna tegelased on ju kõik metsaelajad. Laanehõngu lisavad mustikad ja värskelt Lõuna-Eestist nopitud kuusekasvud. Selle eripruuli nautimist tuleb kindlasti alustada aroomist - vala õlu 6-8 kraadi juures korralikku klaasi, sule silmad, tõmba ninaga - ja oledki metsas! Ettevaatust, põõsa taga on rästik!!"

Hallikaspruunakas vaht moodustab kahe sõrme paksuse kihi, mis on zzzuperpüsiv, haakides end vajudes kenasti klaasiseintele. Õlle värvus - tuhmilt tume mahagonpunane. Aroomis kõneleb sinuga tõesti METS ise - siin on nii kuuskede värsket niisket mõrkjat kohinat kui marjade jahedat magusakat mahlasust.

Esmamekk on keskmise kehaga ja leebelt mõrkjas-hapukas. Keskmaitse muutub veidi hapukamaks, mõrkjalt vaiguseks ja mahedalt marjaseks (no mustikas on ka üks vääääga tagasihoidlik mari). Lõppmaitse on juba tükkmaad mahlasem, mõrkjalt ja vürtsikalt kosutav. Järelmaitses on taas tunda selge vaigune mõrkjas-hapukus, meenutades ehedalt kuusekasvude pisut parkivat mekki. 

Keskmise kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-hapukas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-mõrkja buketiga überhea tume humalarüübe. Kuusekasvude kasutamine on Pesakonna vääriline kiiksmõte, kuid mustikas jääb tahaplaanile, andes pigem värvi ja aroomi kui mekki. Selle rüüpe kõrvale sobiks pakkuda ilmselt karuliha? :)
-------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment