Tuesday, June 17, 2014

Primator Stout


Primator Stout (Pivovar Náchod, Tšehhi). pdl 0,5 l. alc 4,7 %vol. Liigimääratlus: kuiv stout. Ratebeeri hinnang 77 punkti.

Tootjainfo: "A top-fermented beer with the distinctive flavor of roasted barley, intense bitterness, a fruity smooth body, and creamy foam. water, barley malt, oats, blended English hops"

Keskmist kasvu lihtne pudel, edevapoolne sildikujundus ja fooliumkaelus. Puunakas vaht täidab pool klaasi ja on üsna püsiv. Õlle värvus - kirkalt tume punakas-mustjaspruun. Aroomis seguneb väga hea vee klaari lõhnaga meeldiv tugev röstine hapukas mõrkjus. 

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja mõrkjas. Keskmaitses seguneb esmalt tugev karameljas magusus ja koheselt sellega liituv kõrvetatu linnaste mõrkjus. Lõppmaitse on magushapukalt röstine, kergelt kohvine ja vaniljene ... samas liitub buketti ka pähkline nüanss. Järelmaitse on kergepoolne, aga meeldivalt maitseküllane, magus-mõrkjas ja õrnalt suitsune.

Keskmisest tiba kergema kehaga, mõõdukalt karboniseeritud paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapuka buketiga kuivapoolne stout. Väga heal tasemel olev rüübe, mida soovitaks pakkuda koos suitsusingi õhukeste ribadega.

---------

pilt siit

No comments:

Post a Comment