Saturday, June 14, 2014

Sparkling Ale

Sparkling Ale (Coopers, Austraalia) pdl 0,33 l. alc 5,8 %vol. Liigimääratlus: golden ale. Ratebeeri hinnang 44 punkti.

Tootjainfo: "Coopers Sparkling Ale is brewed naturally by the centuries-old top fermentation method just as it was in the beginning by Thomas Cooper. This beer displays a solid head and a distinctive, full-bodied flavour enhanced by a soft, fruity character and the sediment which gives it a cloudy appearance."

Reljeefkrijadega, kergelt nõgusa proofiliga pudel. Must-punane kujundus on mõnusalt vanamoeline ja stiilne korgini välja. Erkvalge vahukiht on õhuke ja kiirelt kaduv. Õlle värvus - kirkalt helekuldne. Aroom on meeldivalt magusakas-vürtsikas, meenutades lausa kergelt belgia tripleid.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas. Keskmaitse on magus-vürtsikas, krõpsakalt erk ja sädelev. Lõppmaitses lisandub veidi metalset, odavamat õunasiirupit meenutav nüanss. Järelmekk pargib kummalisel kombel mõrkjalt keelekülgi.

Keskmise kehaga, nõrgalt karboniseeritud paletiga, magusakas-vürtsikas-magusakas-mõrkja buketiga rüübe. Algus on vägagi meeldiv, kuid lõpp muutub kuidagi kummaliseks. Aga noh, pole paha. Eriti kui mingit tugevamamaitselist juustu kõrvale pakkuda.
--------
pilt isetehtud.

No comments:

Post a Comment