Thursday, June 12, 2014

Zitorillo


Zitorillo (Browar Pinta, Poola) pdl 0,5 l. alc 5,3 %vol. Liigimääratlus: must rukki IPA. Ratebeeris hindeks 93 punkti.

Tootjainfo: "Style: Black Rye IPA. Ingredients: Weyermann®malts: Pale Ale malt, Rye malt, Munich malt type II, roasted malt Carafa® Special type II; hops: Amarillo (USA), yeast: Fermentis S-04. Pasteurized, non-filtered. IBU: 68."

Lihtne keskmist mõõtu pudel, tumedates toonides sildil viljapead. Hallikaspruun vaht täidab üle poole klaasist, olles tihe ja väga püsiv. Õlle värvus - tuhmilt tumepruun. Aroomis rõõmustab humalafriiki värske humalane mahlane mõrkjus, mille taga on tunda röstlinnaseid. 

Esmamekk on keskmise kehaga ja mahlaselt õrn-mõrkjas. Kesmaitse on aga hoooooooopis teine tera ... see on raskepoolselt mõrkjas-kreemjas ja kõrvetatud leiba meenutav. Lõppmekk annab tunda hapukat rösti ja mõrkjat vaigust vürtsikust. Järelmaitse mõjub väga nauditavalt mahlaselt ja samas maalähedaselt leivaselt, jäädes väga pikaks ajaks keelepärale.

Keskmise kehaga, tugevalt karboniseeritud paletiga, mõrkjas-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga ÜBERTASANDI rüübe! Väga meeleline kombinatsioon rukki hapukusest, humala mahlakast mõrkjusest ja röstlinnaste karameljast foonist. Siia juurde pakuks ehk pistaatsiapähkleid ja ei midagi muud.

-------
pilt siit

No comments:

Post a Comment