Friday, August 30, 2019

Cherry Gone Dark


Cherry Gone Dark (Tanker / Mallaskoski, Eesti / Soome) prk 0,44 l. alc 10,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: „Flavored - Fruit“ ja hinnang pole välja kujunenud. Untappd ütleb "Barleywine - Other" ja hinnang 3,11 punkti

Tootjainfo: "Fruit Heavy beer with sour cherries
IBU 50"

Keskmist kasvu purk, tuhm-punakas-mustal sildil tume-tuhm-punased kirsid. Kollane hõre vaht kaob kiirelt. Õlle värvus - kirkalt hibiskus-punane.

Aroom - kuivatatud kirsid, mis on uuesti lihavaks leotatud šerris. Külm kohv ja kreegikompott. Värskelt mahasaetud pirnipuu ja sama värskelt teritatud saag :)

Esmamekk on raske kehaga, tugevalt ja nätsakalt hapu, metskirsine ja kreegiveinine. Keskmaitse - hapult mõru, mõrult hapu, kirsikivine ja ahju peal ülekuivatatud õunaviilakate taoline. Lõppmaitses klobisevad tuhmilt vastastikku kuivatatud kirsid ja jõhvikad, kusjuures ilma ühegi tera lisasuhkruta kuivatatud. Järelmekk meenutab juba pigem poolkuivaks päikese käes tõmbunud mureleid.

Raske kehaga, vähekarboniseerunud paletiga, hapu-mõrkjas-hapuk-magusakas-hapukas-mõrkja buketiga omamoodi huvitav rüübe. Stiililt ei kuulu see õlu nüüd küll kuhugi. Selles mõttes on purgikujundus päris hästi joogist aimdust andev - mõlemad on tumedad ja tuhmid. Magustamata ja koos kividega kuivatatud kirsid vedelal kujul. 
---
pilt isetehtud

2 comments:

  1. Huvitav, milline on Mallaskoski roll selle õlle tegemisel? Kas saadeti põhi ja kirsi teema tehti Eestis?...
    Leidsin selle õlle Pärnu Kaupmehed, mulle on päris huvitav. Hämmastavalt hästi meteoriidi alkohol. Kirsid on vist tõesti olnud enne kuivatatud, kuidagi tume ja surnud aroom on neist. Aga mulle meeldib :)

    ReplyDelete
  2. Rsk, speller...
    "maskeeritud alkohol"

    ReplyDelete