Monday, August 26, 2019

Kuuse Willem


Kuuse Willem (Humalakoda, Eesti) pdl 0,33 l. alc 4,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Gruit" ja hinnand pole veel välja kujunnenud. UNtappd ütleb: "Traditional Ale" ja hinnang 3,29

Tootjainfo: "KuuseWillem on 18. sajandi retsepti järgi pruulitud hele õlu, mille pruulimisel on kasutatud progandeid, kuusevõrseid ning veinipärmi. Tegemist on värskendavalt puuviljase kerge õllega, millele lisavad hapukust kuusevõrsed."

Väike lihtne pudel, must-valge aga silmatorkav sildikujundus. Erkvalge sõrmepaksune vahukiht kaob kiirelt. Õlle värvus - hämuselt helekollane. Aroom on kerge, õrnalt hapukas ja veidi metsahõngune.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magus-mõrkjas. Keskmaitse on üsna lame, veidi hapukas ja tuntavalt vaigune. Lõppmaitses hapu vaigusus tugevneb, kuusevõrse tuleb päris ehedalt maitsesilma ette. Järelmekk muutub magusaks ja veidi nätskelt ürdiseks.

Keskmise kehaga, alakarboniseerunud paletiga, magus-mõrkjas-hapukas-magusa buketiga nii ja naa rüübe. Kuusvõrse lisamine on ju alati lahe mõte, kuid kuna seda on tehtud varemgi ja kordades parema raami sees, siis praegune lameda keeltunnetusega tulemus paneb veidi õlgu kehitama. Ja ehkki ma tean, et porgandit pandi õllesse vana retsepti järgides, küsin ma ikkagi - miks panna porgandit õllesse, kui see annab täpselt null mõju maitsele?

---

pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment