Saturday, August 24, 2019

Rest in Peace


Rest in Peace (CREW Republic, Saksamaa) pdl 0,33 l. alc 10,1 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Barley Wine" ja hinnang 78 punkti. Untappd ütleb: "Barleywine - English" ja 3,5

Tootjainfo: "There's no question that you are excessive. You greet the resentment of others with steady ignorance. You meet accusations of overconfi dence with cool arrogance. You live out your lust for life in gluttony. This elixir is made for you. The beginning and end of your dreams.
Hops: Herkules, Fuggles, East Kent Golding
Malt: Pilsener, Crystal
IBU 65"

Väike lihtne pudel, pruulikoja tavakujundusel on seekord kaelasildil rist.

Tegu pole omaete kirjeldusega, vaid võrdlusega 2,5 aastat tagasi tehtud kirjeldusega. Vahtu on ivikese vähem, värvus samasugune punakas merevaik.

Aroom - ojaaaaaa! See kraam on nüüd lõpuks paika loksunud! Kui tunamullu sai öeldud "See lõhnab nagu ... noh nagu odav kange laagerõlu", siis nüüd on asi jõudnud lõpuks väärika karamellise ja puiduse paatina ja külluseni!


Esmamekk on magusakas ja torkiv, karamelline ja soe, väärikas ja pihlakane. Keskmaitse muutub hapukamaks, kreegiveini ja šerri vahepealseks. Lõppmaitse omandab tolmunud puidu väärika ja raske pihlakanastoika jõulise oleku. Järelmekk õhkab rauda ja roostet, raskust ja mälestusi.


Oi teate, see õlu on pea peale pöördunud! Olgu, ehk mitte 180 kraadi, kui nii umbes 170 kraadi küll! 2,5 aastat tagasi sai öeldud "niru värk" ja "maitseb pigem nagu kange odav laagerõlu, mitte väärikas odravein." Nüüd aga tõdeb vana Gambrinus, et see pole küll kindlasti parim odravein, kuid väga ja väga väärikas taat ikkagi! Siit kahekümnekuues kord moraal - kui juhtub kätte kange odrapruulis, siis pange ta hoiule - aastad teevad imesid!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment