Saturday, August 31, 2019

Missouri


Missouri (Garage / Whiplash / Fuerst Wiacek, Hispaania / Iiri /

Saksamaa) prk 0,5 l. alc 4,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Gose - Flavored" ja hinnang 48 punkti. Untappd ütleb: "Sour - Gose - Fruited" ja 3,72 punkti.

Tootjainfo: "Gose brewed with pink grapefruit, lemons and blood oranges"

Pühaste keldrist kaasa ostetud purk, tehniline silt. Valge hõre vaht täidab pool klaasi, kuid kaob kiirelt ja jäljetult. Õlle värvus - õrnalt hämuselt kollane. 

Aroom on stiilikohaselt hapukas ja soolakas, mingit erilist tsitruselisust siit tunda ei õnnestu ... noh ehk vaid pikema sissehingamise lõpuks tuleb apelsinimahla magusust veidi.

Esmamekk on kergepoolse kehaga ja mõõdukalt hapu. Keskmaitse jätkab üsna samavärviliselt, sipsuke seguneb hulga magusamat mahlast nooti. Lõppmaitse ajal hakkab keelekülgi kuivatama vähene soolasus ja tuntavaks muutub ka vürtsikam tahk. Järelmekk on magus-soolakas ja meeldivalt karastav.

Keskmisest kergema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, hapu-magusakas-hapukas-soolakas-magusaka buketiga hea taseme rüübe. Gosena muidu täiesti tubli sooritus, aga kõiki neid kolme tsitruselist vilja oli vist küll kuskil mujal veeretatud, sest õlle sisse nad erilist jalajälge küll ei jätnud - ja see on miinus.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment