Monday, August 19, 2019

Duncan


Duncan (Anderson's, Eesti) pdl 0,33 l. alc 7,3 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Scotch Ale / Wee Heavy", hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Scotch Ale / Wee Heavy" ja 3,49 punkti

Tootjainfo: "Malty, caramelly and slightly peaty ale."

Väike lihtne pudel, pruulikoja uues kujunduses silt seekord pruunikas-mustal foonil. Sõrmepaksune tumekreemikas vahukiht püsib päris kaua. Õlle värvus - kirkalt tume kirsipunane. Aroom on magusakas ja tuntavalt suitsune. 

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja magus-mõrkjas, karameljas ja kõrvetatud suhkru taoline. Keskmaitse toob juurde suitsust hapukat nooti, mis meenutab kiiret lõkkesuitsu saanud pihlakaid. Lõppmaitse on karamelline, tihke ja voolav, meeldivalt koduse, ürgse suitsuse fooniga ja seeläbi turvaliselt mõjuv. Järelmekk läheb ehk veidi liiga magusasse külge, kuid säilitab siiski väärikuse ja metsiku oleku, kuna kohane mõrkjas, ehk isegi tuhane kõrvalnoot toob asjad parlanksi.

Raskepoolse kehaga, vähekarboniseerunud ja veidi õlija paletiga, magus-mõrkjas-magus-hapukas-magus-mõrkja buketiga VÄGA hea taseme rüübe. Kergelt suitsune, vägagi hea stiilitabamusega vanakooli šotlane.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment