Thursday, August 1, 2019

Loose


Loose (Garage, Hispaania) prk 0,44 l. alc 5,8 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA - Hazy / NEIPA" ja hinnang 95 punkti. Untappd ütleb "IPA - New England" ja hinnang 3,92 punkti

Tootjainfo: "IPA using Burlington ale yeast to highlight Chinook and Mosaic hops"

Vahepealset kasvu purk, sinisel sildil ... praemunad!? :) Valge vaht täidab üle poole klaasist, kuid kaob kiirelt. Õlle värvus - uduvinega kollane. 

Aroom ... oooojaaaa ... see on ju värskus ise! Delikaatne, kuid hommiku-uduselt värske ja karge, kastemärgade puuviljade ja tärkavate unistuste küllane, päikese esimeste kiirte käes soojenevate mangode ja tikrite segune.

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja magusakas ning mehune, troopiline ja kuldne. Keskmaitse teeb huvitavalt kombel kerguse poole sammu tagasi, lisades algsele sametpehmele magusale põhjale juurde laimikoort ja kuldet kiivit. Lõppmaitse on mõrkjam, greibisem ... kuid see mõrkjus puhkab pehmes papaia süles. Järelmekk suliseb hapukama värskusega, jättes endast lahkudes maha ka hillitsetud vürtsikat õhetust.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magusakas-mõrkjas-magusakas-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-magusaka buketiga VÄGA hea taseme rüübe. Lõhna eest annaks lausa "mega" kleebise välja, kuid maitse ei tule selle unistusliku troopilise ootusega kaasa.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment