Tuesday, August 20, 2019

Shadow Game 4 - Mexican Chocolate Cake (Bourbon BA)


Shadow Game 4 - Mexican Chocolate Cake (Bourbon BA) (Sori, Eesti) pdl 0,33 l. alc 13,4 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Imperial Flavored" ja hinnang pole välja kujunenud. Untappd ütleb: "Stout - Imperial / Double" ja 4,35 punkti

Tootjainfo: "Rare single barrel release! Super massive Imperial Stout with Habanero Chili, Cinnamon, Vanilla and Cacao Nibs aged in Heaven Hill Bourbon barrels."

Väike lihtne pudel, elegantne kuld-valge sildikujundus. Sõrmepaksune mustjaspruun vahukiht vajub kiirelt tihkeks kirmeks. Õlle värvusest me ju jällegi ei pea eraldi rääkima, ega ei?

Aroom tekitab vaikset austust. Ei see ei vajuta su nina lössi oma raskusega ega aja tagurpiditireleid viskama mingi uskumatu lollusega, kuid! Raske on ta ikkagi. Täidlane igatahes. Mitmekülgne ja paljutahuline nagu hea ronimis-sein, mille eri värvi ja kujuga nukkide küljes osavamad tegelased ronivad nagu elektrioravad. Aga vana Gambrinus vaatab neid ja tunneb lugupidamist nagu igal korral, kui keegi oskab midagi sellist, mida ise ei suuda. 

Esmamekk algab nagu tunnel vanasse koobas-kloostrisse. Vürtsiliblikad kõhus ja magusatrummid kõrvades. Kribadi-krabadi tšibadi-tšillidi.

Keskmaitse valgustab teed tumeda kakaolambiga, ulatades toeks lagritsase käe ja raputades jalataldadele pidamiseks vürtsikillustikku. 

Lõppmaitse väänab tumedatest vürtsploomidest köied ja sätib need tunneli külgedele. Kaneelikepike toetagu su tudisevaid samme!

Järelmekk. Tunnel  lõpped kaneeliküpsistest koopaga, mille keskel vaniljeõlist lambikeste paistel kumab ruskes säras sukhrutšilli. See matk oli seda väärt. Kuhjaga!

KOSMILINE GIGARÜÜBE! Seda mõistagi juhul kui tšilli teid kõnetab. Või noh, kõnetab ta igal juhul, aga kui see kõne teile mõistetav on! SUPREMIAALSES tasakaalus dessertiseerunud oivarüübe. Jah, magus. Jah, tšilline. OIKURAT kui lahe!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment