Monday, June 27, 2022

Hopi

Hopi (Pernauer, Eesti) pdl 0,44 l. alc 4,5 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda jooki. Untappd ütleb "Red Ale - American Amber / Red" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Centennial ja Citra humalatega pruulitud ning kuivhumaldatud punane eil."

Keskmist kasvu purk, koja tunnus-silt seekord mustal foonil. Kollakas vaht täidab 2/3 klaasist ja püsib väga kaua. Õlle värvus - õrnalt udune pruunakas-punane. Aroom on karmipoolne, mõrkjas-hapukas, vaigune ja marjane.

Esmamekk on keskmise kehaga ja hapukas-mõru. Keskmaitse muutub magusamaks, karamellisemaks, kuigi puidune mõru jääbi ikkagi dominandiks. Lõppmaitse - pihlakane, pärmine, leivane, mõru ja hapukas. Järelmekk - karmilt ja veidi isegi kirbelt mõru, ehkki hapukam-marjasem-pihlakasem pool üritab seda leevendada.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, hapukas-mõru-magusakas-mõru-hapukas-mõru buketiga Hea taseme rüübe. Kuna red ale kui stiili pole olemas, siis ei saa stiilipunktidest rääkida. Kuid sisult oleks see defineeritav kui humalane iiri/šoti eil või siis veidi rohmakas katse teha ESB'd
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment