Monday, June 13, 2022

Sorcerer's Lab: Buccaneer

Sorcerer's Lab: Buccaneer (Amager, Taani) prk 0,44 l. alc 7,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus "IPA - Hazy / New England (NEIPA)" ja hinnang 59 punkti. Untappd ütleb: "IPA - New England / Hazy" ja 3,64 punkti.

Tootjainfo: "Our head brewer is not only a giant in person, he is also a giant hop head - there cannot be two opinions about it - it's a simple fact. A huge part of his time is spent researching and purchasing new hop varieties, very much to the disapproval of our CEO. But as much as the brewer spends his spare time playing with Lego, at work he plays with hops. And in this beer he uses three fairly new varieties, that he hasn't worked with before. Good old Columbus is only there for bitterness, Idaho Gem supposedly adds a cherry flavor, Cashmere offers lemon, lime and melon, while Triumph takes responsibility for peach, orange, spice and pine. Doesn't that sound like a wonderful combo? Well, as mentioned - we have never worked with these hops before, so hopefully this experiment will be just as delicious in real life as it sounds on paper. Actually, we're almost certain of it!
IBU 8"

Keskmist kasvu purk, sildil piraat-võlur. Valge vaht täidab pool klaasist, kuid on hõre ja püsimatu. Õlle värvus - hämuselt kollane. 

Aroom - oi see on võluv! Esimese hooga oleks nina nagu maasikakorvis, siis kirsikompotipurgis, siis laimilõigu kohal! Uhhh, siin on mida nuuskida!

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja magusakas-mõrkjas. Keskmaitse muutub mõrkjamaks ja huvitavalt vürtsikaks, meenutades midagi loorberilehe, vürtspipra ja muskaadi segust.

Lõppmaitse - jeeeeh ... see on nüüd kummaline ja võõras ja kütkestav ühekorraga. Et siis nagu oleks rukkileivast tehtud tõmmis timuri pipra ja põdrasamblaga!?! Järelmekk vähendab veidruse taset, ehkki ega kardemon timuripipra ja kummeliga pole kah väga tavapärane.

Friigikas. Mitte karjuvalt ja ülevõlliselt, kuid kukaltsügamapanevalt ja keeltkontrollivalt kummaline vürtside ja ürtide segu, kusjuures lõhn ja maitse ei käi üldse kokku
--- 
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment