Thursday, June 2, 2022

Punased niidud

Punased niidud (Viljandi vaadimees, Eesti) pdl 0,5 l. alc 5,1 %vol

Tootjainfo: "Tšillipilsner
Linnased: Pilsner, Dextrine. Humalad: Hallertau Tradition, Styrian Goldings. Pärm: Diamond lager. Lisandid: rosmariin, tšilli, peet
IBU 28"

Mitte kirjas olev lisainfo: põhjaks on Rohelised niidud, millele lisati peedipüreed ja tšillit

Keskmist kasvu pudel, roheline muruvaip sildiks. Valge vaht täidab ligi pool klaasist ja püib mõõdukalt. Õlle värvus - kirkalt punakaskuldne. 

Aroom on lihtsalt superluks ja kolmekihiline - hea pilsner ise, peedi magusus ja rosmariini ning tšilli kooskõlaline vürtsikas vaigusus.

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja magus ning vaikselt vürtsi koguv. Keskmaitse muutub mõrkjamaks ning vürts tõmbab keele korralikult rõngasse. Lõppmaitses tõuseb magus pool jällegi esile, niipalju kui tšilli seda üldse välja paista lubab. Järelmekk - tšillitolmune ja vaigumõru keeleväänaja, mille taga on ikkagi kenasti tunda ka rosmariini vaigune eeterlikkus. 

Ülevõllikas. Mõttes et tšillisõbrana ei tunne vana Gambrinus ennast väärkohelduna, oh ei! See on just sihuke mõnus tase, mida võtaks õhtu jooksul kohe mitu tükki ette ja teaks ning tunneks ette rõõmu igasuguste põnevate kõrvalmõjude osas :) Ainult et sellel õhtul jäävad ülejäänud õlled nüüd küll hindamata :D
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment