Thursday, July 21, 2022

Mai Tai Sour

Mai Tai Sour (Collective Arts, Kanada) prk 0,473 l. alc 6,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Sour / Wild Beer - Flavored" ja hinnang 42 punkti. Untappd ütleb: "Sour - Fruited" ja 3,49 punkti

Tootjainfo: ""Inspired by the quintessential tropical cocktail, this beer is brewed with curaçao orange peel, lime juice and real orgeat syrup. Fruity citrus notes, an almond and spice background, and a whole lot of fun."

Keskmist kasvu purk, sildil kentsakas suvine stseenike. Valge vaht täidab üle poole klaasi ning kohiseb ja kaihiseb mõnda aega. Joogi värvus - mudruselt kollane.

Aroom - mhhhh - misasi see on? Jubekolehuvitav ja meeldiv ja samas veidi kummastav ning ninakiheldav. Laim ja ingver? Kaneel ja vürtspipar? Pekaanipähklid ja kašu?

Esmamekk üllatab üsna monokroomse happesusega, ehkki selle ümber on pähklikreemist sametit. Keskmaitse - magus-hapu, limonaadilik, laimine, oregano ja kafiirlaimi elementidega. Lõppmaitse - vürtspähklid laimikastmes??? Järelmekk - kuiv, magus, düšesi ja pähklilikööri vürtsitatud segu.

Friigikas. Leibe, kuid meeldiv fiiigikas. Kuna see omapärasena kõlav "orgeat syrup" on järele proovimata asi, siis ei oska mitte kuidagi öelda, et kas tolle kraami jalajälg on tugev või mitte ... aga ükskõikseks see jook ei jäta.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment