Monday, July 11, 2022

Melomel: murel

Melomel: murel (Mõdukoda, Eesti) pdl 0,5 l. alc 11,5 %.

Tootjainfo: "Melomel
Murel"

Väike matsakas pudel, koja tüüp-sildikujundus. Vahtu sisuliselt ei teki. Joogi värvus - kirkalt murelipunane. Aroom - mõdu kuival põhjal on kenasti tunda mureli pehme-magus lõhnajälg.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja magus, liköörilik ja veidi hapukas. Keskmaitse muutub kuivemaks, kuid samas tuleb üllatavlt selgelt esile justnimelt mureli enda veidi läilavõitu magusus ... mis aga selle joogi kontekstis sobib vägagi kenasti. Lõppmaitses tekib mõrkjamat, kirsikivile omast kuivust, meevahane pehmus selle ümber taandub ning suud hakkab õrnalt parkima. Järelmekk - kogu suu on korraga täis kuiva, parkivat kirsinaha ja -kivi mõrkjust, mõdulik kuivus ja mureli magusus kokku annavad põnevalt nihestunud mitmekülgsuse

Keskmisest vaid veidi raskema kehaga (selle kraadi juures!), 0-karboga ja kuiva paletiga, magus-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-magus-mõru-vürtsika buketiga HEA, kuigi veidi kummaline jook. Mureli kasutamine on julge samm - pole ju sellel tegelasel erinevalt kirsist erilist karakterit. Tulemus on positiivses mõttes huvitav, kuid pigem eksperimenteerimise võtmes, turunduslikult oleks sellega keerulisem pooldajaid leida kui mõne ärksama lisandiga.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment