Saturday, July 30, 2022

Solidøl

Solidøl (Varvar, Ukraina) pdl 0,33 l. Ratebeeri liigimääratlus: "Barley Wine / Wheat Wine / Rye Wine" ja hinnang 79 punkti. Untappd ütleb: "Barleywine - English" ja 4,03

Tootjainfo (guugeltõlke kaudu): "Solidøl is a name as layered as this beer. A solid beer with a Nordic flair and a social lubricant
IBU 58"

Väike lihtne pudel, vahakaelus tekitab kerge küsimuse - tegu pole ju vaadihoidisega? Sildikujundus on oma mustas reljeefsuses üliefektne. Kollane pöidlapaksune vahukiht on üsna püsiv. Õlle värvus - kirkalt pihlakapunane.

Aroom. Ohhhh. Ohhhh kui harva tunneb seda head, küpset odraveini täidlast küllust ninast alla voolamas! Kanarbik, ahjuõunad ja portvein!

Esmamekk on keskmisest raskem kuid mitte nii täidlane, kui oleks lõhnast oodanud, pigemisegi mõdulikult hapukas ja vürtsikas ... ehkki samas ka rammusalt ja rummiselt magus.

Keskmaitse - kanarbikumesi! Kanarbikumesi ja suir ja õunakompott. Rauge ja aeglane ja väljapeetud kui aadlimees oma maamajas.

Lõppmaitse. Õunapovidlo. Rummivaadis kolm aastat küpsenud ja tumedaks tõmbunud õunapovidlo, mida pakutakse vaid õhtu lõpetuseks väikeses kristallkausikeses ja pisikese hõbelusikaga. Et istud sa suvelossi verandal, vaatad järve taha vajuvat päeva ja asetad pisitillukese killu tahket õndust oma keelele sulama.

Järelmekk. Portveinitarretis. Järveudus kerkiv muinasjutt, mis paneb pleedi õlgadele heitma, kuid keelab küünlaid süüdata, sest see sültjas ebavalgus lummab ja sunnib peaaegu hinge kinni pidama.

GENIAAAALSELT STIILIPUHAS JA NAUDINGUROHKE! Miks krt ja prg eesti kojad ei viitsi enam aastaid odraveine teha? Lihtsalt häid, puhtaid, mitte vaadihoidistatud odraveine, ma küsin? Õnneks on hetkel ülipiiratud koguses siinsel turul saada ukraina meistrite toodang.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment