Tuesday, July 19, 2022

Sõsar

Sõsar (Nöösker, Eesti) pdl 0,375 l. alc 12,0 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda jooki. Untappd ütleb: "Mead - Other" ja hinnang 4,08

Tootjainfo: "Kihisev ja hapu mustasõstramõdu ||| Sparkling and sour black currant mead
Ta on see sõsar, kellel on terane arvamus ja äratuntav julge iseloom. Ta küll peab lugu oma õdedest, neist mesimagusatest klassikalistest mõdudest, aga eelistab ise astuda traditsiooniliselt rajalt välja."

Näidisena on keskmist kasvu pudel, lettidel saab olema suur, 0,75 l versioon. Sildil koja tunnuselukas ja marjad. Vähene vahukiht jookseb kihinal laiali nagu varblaseparv. Joogi värvus - kirkalt vaskpunane.

Aroom on mõduselt hapukas, sellel on selge marjane kiht kaaneks peal ... kuid mustsõstrana seda identifitseerida isegi ei oskaks. Sama hästi võiks öelda punane sõstar - ja küll siis noogutaks agaralt!

Esmamekk on keskmise kehaga, hapu, kihisev, keeleotsal vigurdav ja kuivapoolne. Keskmaitse - hapu, marjane, rauane, maasika-vaarika-punasesõstra ja isegi aroonia segune, kuiv ja karge.

Lõppmaitse lööb põsed punetama (ilmselt vitamiinidest, eksju-onju), keeleküljed surisema ja maasikad meelelael kuivama. Just meelelael, mitte keelelael, sest viimaselt leidub kuivatatud pohli ja punasõstraid.

Järelmekk - kuiv, mesilasvahasse pakitud jõhvikad, aroonia ja viirpuumarjad koos sidrunväändikuga!

MEGA. Kuiv ja toniseeriv, kihisev ja intrigeeriv, ülimõnuslahe melomel (marjadega mõdu), mille ainus küsimuskonks seisneb selles, et kuidas mustast sõstrast saavad kõik maailma punamarjad?
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment