Sunday, May 19, 2013

Anderson's Black IPA

Anderson's Black IPA (Anderson's home brewed). pdl 0,33 l. alc 8 %. liigimääratlus: must IPA

Tootjainfo: "A generously hopped bottle of malty roasted goodness".

Kirjuvõitu abstraktne silt. Hallikas vaht täiab alul pool kannu ja püsib kui vankumatu tinasõdur. Õlle värvus - vähese punaka helgiga must.

Oi see lõhn on hurmav. Siin on tugevaid tsitrusjaid humalaid ja meeldivalt rasket šokolaadjat röstlinnast. Esmamekk on üllatavalt tihe ja tihke, keelt tuleb peaaegu et suruda sellesse mustavasse lonksu ... maitseelamus on hapukas-magus ja linnasetiine. Keksmaitse muutub tihedalt õunaseks ja ploomiseks, praetud banaani ja šokolaadikreemi meenutavaks. Lõppmaitse rabab aga ürgüminana ... suitsune koobas, kus praetakse kitsetalle ja lõkkesuitsus kuivatatakse õunu ... rohmakad mehed karusnahkades ja noorest tammetüvest tahutud karuoda. Siin on täiust ja sügavust, samas pole tegu joojat uimaseks lööva, vaid isutekitava ja mõtlemapaneva lonksuga.

Rämeraske kehaga, tugevalt kleepja ja samas ikkagi kuivapoolse paletiga, magus-hapukas-mõrkja buketiga megaõlu. Ei siia sobi ükski toit ... seda tuleb juua pahupidi pööratud silmi, taustaks šamaani joig ja trummi nahkne madin.
-------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment