Wednesday, May 29, 2013

Kurjam stout

Kurjam stout (Hampelmann Brewery). pdl 0,33 l. alc 7,8%. liigimääratlus: stout.

Kirjupõhjaline minimalistlik sildike. Tootjainfo sellel: "Pruulimisel kasutatud PaleALe, Carafa, CaraMunich, šokolaadi- ja odralinnaseid. Humalatest lisatud Mount Hood ja Northdown. IBU 30" (küsimus tegijale - mis tähendab "ja odralinnaseid"? kõik kasutatud on ju odralinnased?)

Tumepruun vaht täidab alguses pool kannu, kahanedes minutikesega tugevalt ning jätmata mingeid jälgi seintele - see pole just hea märk. Õlle värvus - süsimust.

Aroom mõjub väga röstiselt, lausa kõrbenult. Esmamekk on kergepoolne ja hapukas. Keskmaitses domineerib mäekõrguselt taas see üleröstitud mekk, justkui oleks ise odrakruupi ahjus röstitud ja veidi üle aja lastud. Lõppmaitse muutub veidi enam tasakaalustatuks, esile pääsevad ka seikulised linnasenoodid ning vähene humalanüanss. Järelmaitse on kuiv ja õhetav, veidi veinine ja ploominalivkalik ... lõpuks muutub see alguses agressiivselt suitsune mekk juba kohaseks ja isegi meeldivaks.

Keskmise kehaga, veidi õlise paletiga, hapukas-mõrkja buketiga kuiv rüübe. Veidi liiga agressiivne, et teda toidu kõrvale tarbida, pisut liiga üheplaanine, et temaga õhtut istuda. Kui suitsumekki vähemaks tuunida, võiks saada klassikalise kuiva stoudi, kui pehmemaid linnaseid (loe: magusamaid toone) juurde uhada, võiks saada tubli imperial stoudi.
------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment