Saturday, May 18, 2013

Wisby Brutal Bulldog Double IPA


Wisby Brutal Bulldog Double IPA (Gotlands Bryggeri). pdl 0,33 l. alc 8,4 % liigimääratlus: topelt-IPA.

Tootjainfo: "It fights like a bulldog on your palate - Brutal Bulldog Double IPA is an intense acquaintance. Torrhumlad twice and with an alcoholic strength of 8.4%, it offers a taste experience beyond the ordinary. The two unique hop varieties Galaxy from Australia and Nelson Sauvin from New Zealand gives a fruity aroma reminiscent of tropical fruit.

Scent
A rich, fruity hop aroma with hints of gooseberry, mango and papaya and distinct aroma of roasted malt.

flavor
A clear malt plump body and a well-hop bitterness that is lifted by a honey-sweet tone and a long fruity aftertaste.
"


Sildil ilutseb ... siniseks löödud silmaga buldog :) Kahesõrmene valge vahumüts on tihedamulline ja püsiv. Õlle värvus jääb kuhugi oranži ja tumekollase vahele.

Aroom mõjub humalanohikule kui lahingusuits vanale sõjaratsule ... see ärgitab meeli ja paneb silmad särama. Nelson Sauvin pole küll ilmselt kõigi lemmik, kuid friigimatele isenditele kindel kvaliteedimärk ... või noh vähemalt sama iseloomukas kui hari punkari peas.

Esmamekk mõjub intensiivelt magushapukalt, veidi kommiselt ja vürtsikalt. Keskmaitse äratab maitsenäsakesed täiele elule, sundides ka keele alumises osas elustuma muidu puhkeasendis G-punktikesed :) Siin on mesiseid troopilisi puuvilju ja koduseid hapukaid rohelisi õunu. Lõppmaitse mõjub metsamarja-hapult ja küpse mesise meloni magusalt ... ning lausa kergelt ingverilikke vürtsisädemeid leiad siit. Järelmekis tuleb esile mõnus röstine biskviit ja kõike seda maitsepillerkaart seob kokku Nelson Sauvin humala lai nahkvöö.

Keskmise kehaga, mõõdukalt õlise paletiga, suurepäraselt paigas magus-mõru-hapu-vürtsika balansiga rüübe ... ehkki vürtsikust oleks võinud tera rohkem olla, siis oleks ratebeeri hinnag ilmselt ka üle praeguse 90 tõusnud. Kuid üks igati tubli ja nautimisväärne jook on see igatahes. Söögisoovitust on veidi raske anda, ehk vaid soolakamat pehmemat juustu pisut killuke vahele.
---------
pilt tootja lehelt

No comments:

Post a Comment