Sunday, May 12, 2013

Külmsoo Munich Amber

Külmsoo Munich Amber (Külmsoo pruulikoda). pdl 0,33 l. alc ca 7%. liigimääratlus: IPA

Tootjainfo: "Külmsoo Munich Amber on tehtud Weyermann Munich Amber maltoosast. Humalad Centennial, Goldings. Dry Hoppinguks Centennial, Goldings."

Neljasõrmene helevalge vaht ilmutab eraväga tugevat püsivust - see on hea märk! Õlle värvus - pronksikarva merevaik. Aroom ... mmm, see on mõnus. Siin on humalaerksust, tsitruste ja murakaraba lõhna. 

Esmamaitse on kergepoolne ja magusakas. Keskmaitses tuleb aga esile mõõdukas humalamõrkjus, millel on veidi männikasvu teravat hapukust ning aprikooside mahedat sametit. Lõppmekk annab juba tõepoolest IPA oleku välja, siin on tublisti aromaatseid humalaid, veidi suiralikku mesisust ja punase greibi mõrkjashaput tooni. Järelmekis säravad vürtsikad sädemed, muutes rüüpe üldpildi värskeks ja vägagi nauditavaks.

Keskmisest kergema kehaga, keskmiselt gaseeritud ning samas mõõdukalt õlise paletiga (huvitav kooslus), üsna heas balansis buketiga. Sobilik nii omaette nautimiseks kui matsakama seaprae juurde. Soovitus pruulmeistrile - proovi lisada mõrkjamaid noote ... muuseas, mis selle IBU võiks olla?
------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment