Wednesday, May 8, 2013

First Frontier IPA


First Frontier IPA (To Øl). pdl 0,33l. alc 7,1

Väga-väga muljetavaldav taanlane! Juba sildimajandus köidab pilku oma eripärasusega, eriti kaelaetikett - kui tavaliselt kannab ka see mingit kaubanduslikku infot, siis see kujuab vaid kaljusid ja üksikut meest.


Väljakallamisel mulje ainult kasvab püstloodis. Kohe lahtikorkimise järel tunneb ka treenimata nina hurmavat aroomi. Vaht klaasis jääb korralik ja jonnakas nagu pioneerile kohane. Õlle värv - õrna uduvinega ruskelt kuldne ja lausa meelitab otsima/ootama midagi erilist ... ja see ei peta!

Heale IPA-õllele omaselt on esmane mulje õllest tugev lõhnapilv. Tunned korralikku aromaatset humalat, milles troonib greip ja sekundeerib virsik ... või on see punane apelsin? Kindlasti aga terake karamelli ja veel midagi lausa hunnitult meeldivat, suisa mesist. väga kompleksne on see hunnitu pilv, millesse vajutad oma näo.

Ja maitse ... ohhhhhh! Esimene lonks judiseb mööda ergastunud maitsenäsasid mahedalt, sametiselt ja samas võimsalt, mõjudes korraga männiselt ja sidruniselt ... värskelt ja sulnilt kui sultani lemmikarmukese puusatants. Järelmaitses tunned aga maist ja tugevat humalamahla ning kuiva heinana krõbelevat torget keele tagumistes nurkades, mis lihtsama õlle puhul tööta jäävad.

Jõuline ja samas kuiv ning kerge on see rüübe. hummmm ... sumisevad maitsemesilased mu suus ja peas.

-----
pilt siit

No comments:

Post a Comment