Friday, May 17, 2013

Wisby Klösteröl


Wisby Klösteröl (Gotlands Bryggeri). pdl 0,33 l. alc 5,0%. liigimääratlus: hele eil

Tootjainfo (google tõlke abil tootjalehelt): "Abbey beer was born år1995 then Gotland Brewery opened. One can therefore conclude that it is the market's first färsköl with stand as trendsetters for other Swedish färsköl. The malt comes from both Sweden and Finland. The hops from Germany and the USA. The yeast from the Scottish Highlands and the unique water from Gotland. The result is a trend-setter!


Scent
Complex malt and hops aromatic scent with clear fruitiness.

flavor
Unfiltered and balanced flavor with a tangy element and long malty and fruity finish
"

Punase sildi kandev motiiv on kloostrihoone. Gambrinus peab aga ütlema, et seni pole veel näinud niiiii paksu pärmisadega pudelit - tubli pool sentimeetrit hõljumit!

Kolmesõrmene helevalge vaht on tihe ja püsiv. Õlle värvus - uduselt kuldornaž.

Aroom mõjub väga maalähedaselt, taluhoovi ja heinamaa ning õitsva viljavälja moel. Veidi mullane ja raske, samas tundub siin midagi mõnusalt magusakalt, õietolmulikku ja heinapebre lõhnast. Esmamaitse tundub teravapoolne ja karge. Keskmaitse on teravalt pärmine ja vürtsikas. Lõppmekk annab üllatavalt tugevat humalat (mida belgia kloostriõlle analoogiks pürgivalt joogilt ei ootaks). Järelmekis on tugevalt murumõrkjust ja rasket humalat, nätsket kodust leiba ja vürtsikat puuviljakooki.

Keskmise kehaga, õlise paletiga, mõrkja buketiga veider kuivapoolne rüübe. Midagi sellist poleks Gambrinus oodanud. Mnjah, toiduga paaritamise mõttes on see küll keeruline - ehk mõni kõvem j apikalt laagerdunud intensiivne juust?
------------
pilt siit

No comments:

Post a Comment