Monday, May 27, 2013

Beer Geek Brunch Weasel


Beer Geek Brunch Weasel. (Mikkeller). pdl 0,33 l.alc10,9%. liigimääratlus: imperial stout. 100-punktine imperiaalne kohvistout! Maailma kalleima kohvi, vietnami ilvese seest läbi käinud kohviubade peal tehtud imperiaalne stout!!

Tootjainfo: "This imperial Oatmeal stout is brewed with one of the world’s most expensive coffees, made from droppings of weasel-like civetcats. The fussy Southeast Asian animals only eat the best and ripest coffee berries. Enzymes in their digestive system help to break down the bean. Workers collect the bean-containing droppings for Civet or Weasel Coffee. The exceedingly rare Civet Coffee has a strong taste and an even stronger aroma.
Ingredients : Water, malts, hops, yeast and Vietnamese ca phe chon coffee."


Tökatmust paks vedelik täidab klaasi ja selle seest ilmub aegamisi esile tumehall vaht. See vaht on juba väärt omaette kirjeldamist - aegamisi laienevas vahukihis toimub kummaline ülalt alla ja alt üles liikumine ... suuremad mullid asenduvad nõelpeentega, vahetavad omavahel kohti ja siis - siis peatub kõik. Ebaloomuliku värvi ja tihedusega vaht hangub kui laava vulkaaninõlval. Ja jääb sinna. Alatiseks. :)

Aroom. Oooohhh. Ohjahhh. Seda hingaks sisse ikka veel ja veel, aga paraku peab vahepeal välja hingama. Oisinasininesitikas. Iga barista saaks selle peale multiorgasmi. See on nii uskumatult peenelt ja samas jõuliselt kohvine, et matab lausa hinge. Magus-mõrkjas-hapukas ühekorraga.

Esmamekk - keel siseneks otsekui kohvikosmosesse, liköörilikult raske ja täiuslik on see. Keskmaitse muutub tihe-tihkeks laavaks, mis kleebib end sinu keelde ja meelde, sosistades kõigi pühakute nimesid, kes iial kohvist on lugu pidanud. Lõppmekk .... mnjaa ... midagi täiuslikkusele lähemale on raske viia. Viirukisuitsune ja raskelt joobnud on see ... purjus kohvipühak, kelle kõigis seitsmes käes on pudelike, kohviliköör, -nalivka, -rumm, -naps, -essents esimeses neljas ja ülejäänud kolmes on tibatilluke aurav kohvitass.

Tinaraske kehaga, naftaselt õlise paletiga, viimase vindini viidud täiusliku kohviküllusena mõjuv über-mega-super-hüper ÕLU! Ei mingeid kooke ega muid suupisteid. Suur klaas külma vett paluks suu värskendamiseks lonksude vahele.
------
pilt siit

No comments:

Post a Comment