Monday, November 10, 2014

Aus karu tuleb

Aus karu tuleb (Lehe, Eesti) pdl 0,33 l. alc 7,5 %vol. Liigimääratlus: spiced stout. Ratebeeril pole veel koondhinnet.

Tootjainfo: "Aus karu tuleb tavaliselt pühade ajal. Tatsab mööda lumiseid radasid ja vaatab rahuolevalt mõmisedes piduehteis kodusid. Kes teab, astub ehk mõnikord tuppagi. Vohmib kahvliga vehkides piduroogasid ja räägib lugusid võõrastest maadest ja seninägematutest loomadest. Aga kes teda ikka usub, sest kuidas üks mesikäpp üldse nõnda kaugele satuks.
See pühadeõlu on pruulitud kuuest sordist linnastest, millele annavad erilise soojuse tseiloni kaneel ja Madagascarilt pärit nelk."

Lihtne väike pudel, pruulikoja tunnuskujundus seekord sinisetriibuline. Kreemikas vahukiht on napilt poole sentimeetri paksune ja mitte kuigi püsiv. Õlle värvus - mustjaspunane.

Aroomis on nelk tunda juba päris kaugele, nina klaasi pistes lisandub siia ka lubatud kaneel ja portveinilik raske magus-hapukus.

Esmamekk on raskepoolne ja keelt kergelt näksivalt hapukas-mõrkjas. Keskmaitse mõjub väggga mõnusalt, toekalt ja mänguliselt, keelt kallistavalt ja mõnusalt naeru mugistavalt. Siin leidub lusikatäis kakaokreemi ja peotäis röstpähkleid, sutsu ingverit ja tilgake šerrit. Lõppmaitse sulatab keele ja meele leebelt vürtsika soojusega, visates su põlvedele villase pleedi ja pannes jalge alla pehme padja, nihutades tugitooli kaminale lähemale. Järelmekk õhkab hõõgveiniliku raskepärase vürtsika magususega, tuletades meelde kõiki neid piparkooke, mida sa elus teinud ja söönud oled :)

Raskepoolse kehaga, nõrgalt karboniseerunud ja mõõdukalt kleepja paletiga, hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsikas-magusaka buketiga ÜBERTASANDI RÜÜBE! Mõõõõnusalt sõbralik ja toekas, sooojalt ja mõõdukalt vürtsikas, õlale patsutav ja pikka paid tegev talveõhtu soojendaja. Pakkuda koos jõulukeeksi või rosinatega.
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment